woensdag 28 augustus 2013

Patchwork kussen

In de zomervakantie maakte ik dit kussen. Iets anders dan anders, want dit is er een met patchwork.


Ik had nog stof over van het inkorten van grijs-witte geruite gordijnen. (Deze gordijnen hangen inmiddels op de babykamer van mijn vriendin) Mijn vriendin zei, 'oh daar kun je voor mij wel een vlaggenlijn van maken'. Ik dacht, is dat niet een beetje saai, alleen grijs-witte ruitjes? Omdat het best aardig wat stof was had ik nog ander idee: een kussen met patchwork!

Op zoek naar bijpassende stofjes in mijn stoffenmanden kwam ik een grijs met witte stippen stof tegen, en een mooie grijze spijkerstof. Nou daar werd al snel een voorkant mee gemaakt.

Ook had ik nog een mooi lang shirt van mijn man liggen, te mooi om weg te gooien, en die zou prima door kunnen als achterkant.
Dus toen het kussen af was, gaf ik het aan mijn vriendin. Ze wist niet wat ze zag! De stofjes paste zo goed in het geheel op de babykamer (ik had de kamer nog niet eens gezien, ik wist alleen dat grijs en wit de hoofdkleuren waren).

En nu staat het kussen vrolijk te wachten op de babykamer totdat de baby zich aankondigt.p.s. de vlaggenlijn is inmiddels ook gemaakt maar, kan ik jullie helaas nog niet laten zien. Het wachten is op de baby.


zondag 11 augustus 2013

Zeep de luxe 2

Eindelijk heb ik weer een zeepzakje gehaakt. Zo leuk om te maken. En die zeep ruikt... heerlijk!
Ik heb er al eens eerder een gemaakt zie hieronder en hier.Nu is het een gezellig stel zo bij elkaar:Tip: dit is ook leuk om cadeau te geven.

Fijne zondag!


vrijdag 2 augustus 2013

Vriendschapsbandjes

Ik ging op vakantie en nam mee: bolletjes katoen, een stopnaald en het boekje Shamballa armbanden. Erg leuk! Ik ben erachter gekomen dat je de patronen op verschillende manieren kunt lezen en daardoor dus ook andere patronen krijgt. Verrassend!

En ik moet zeggen, als je eenmaal begint werkt het erg verslavend. In de vakantie heb ik er vier gemaakt. 1 heb ik niet gefotografeerd (een donkerblauwe met turquoise ruitjes) want voor ik het wist liep mijn zoon er al mee rond. 

Een fijne en een rustige zonnige dag gewenst!


Follow my blog with Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pin-it