zondag 25 november 2012

Eekhoorns

Mijn dochter had een heel leuk fleecevest, paars met grote gekleurde stippen. Maar zij groeit zo snel. Je begrijpt het al, het vest is inmiddels te klein. Ik dacht meteen, zonde om weg te gooien, daar kan ik vast wel iets leuks van maken... Wellicht wel een eekhoorn?
En jawel... de capuchon moest er het eerst aan geloven. De eerste eekhoorn was geboren. Een met een oranje snuit, oranje stiksels en een paars labeltje.Hij was zo alleen, best een beetje sneu. Mmm, uit de mouwen kan er ook vast een geknipt worden. Jawel, dit keer een met een lila snuit, lila stikels en een oranje labeltje.


Nu zijn ze gezellig met z'n tweetjes.
 
 
Echt vriendjes.
 
 
Wil jij er ook zo een? Kijk dan even in mijn shopje.

donderdag 15 november 2012

Kerst-lichtjes

Afgelopen zondag heb ik 's ochtends heerlijk geknutseld met mijn dochter. Dit keer: Kerst-lichtjes.


Wat heb je hiervoor allemaal nodig?
Een lege appelmoespot of nog beter een Euroshopper duopasta-pot want deze is mooi groot en smaller dan de appelmoespot zodat het wolvilt minder gaat wijken. Verder wolvilt, borduurgaren, spelden en naalden, lint en belletjes en een kerstboom-malletje van papier. 
 
 Stap 1: vouw een A4-vel in de lengte dubbel: dit is je mal voor het wolvilt.
 
 Stap 2: knip 2x een langwerpig stuk wolvilt. Leg op de voorkant van het wolvilt de kerstboom-mal in het midden en teken 'm na met potlood. Knip de kerstboom uit. (De achterkant blijft dicht.)

Stap 3: meet het wolvilt om de pot voordat je gaat borduren.
 
 
Stap 4: naai de zijkanten dicht met borduurgaren. De festonsteek leent zich hier goed voor.
 
Hier zie mijn dochter aan het werk.


Stap 5: maak aan de bovenkant van de pot met behulp van mooi lint een strik. Of zoals hier: knip een smal randje wolvilt, naai het aan de achterkant dicht en naai aan de voorkant een bijpassend strikje.
 
Stap 6: rijg een 14-tal kleine belletjes aan een draad en zet deze vast als hanger aan het strikje. Tenslotte een waxine-lichtje erin en klaar!
 
Deze met die hartjes heeft mijn dochter gemaakt, leuk he? Zij is nog maar 7!
 
Stap 7: steek de waxine-lichtjes aan en GENIET!
.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pin-it