zaterdag 26 februari 2011

Pimp your klamboe

Mijn vriendin stelde mij twee weken geleden de vraag of ik de baby-klamboe van Victor kon omtoveren naar een voor Mathilda die een prinsessenkamer krijgt. Wat een leuke (maar wel tijdrovende) klus was dit! Stap voor stap zie je op de foto's de klamboe veranderen. Nu maar hopen dat mijn vriendin en haar dochter het eindresultaat net zo mooi vinden als ik.


Eerst heb ik de groene zijkanten bekleed met bloemetjesstof
en afgewerkt met roze lint.
Vervolgens heb ik de geborduurde beren eerst uitgehaald en daarna bekleed met wolvilt.
Met een dubbelhart...
Met een kroon met kant...
Met een bloem met daarop een gehaakte bloem...

Met nog een kroon met lint en glitterkraaltjes...
Met nog een hart, bewerkt met stiksel en glitterkraaltjes...
Met nog een bloem en een gehaakte vlinder.


En dan hieronder het eindresultaat.
Tenslotte nog even mijn label toegevoegd.

maandag 14 februari 2011

Voor Valentijn

Hier heb ik stof en papier gecombineerd tot iets moois! Wit katoen, kantjes, lint en bloemen (de meeste zijn gehaakt). Met daarbij vlinders en een tekstje van papier, helemaal leuk. Ze zijn super romantisch geworden deze harten. Erg toepasselijk voor Valentijn, maar ook erg leuk voor moederdag of gewoon om iemand te verrassen. Ze passen in elk romantisch en of landelijk interieur.

De hartjes zijn ca. 16 bij 16 cm groot en hebben een ophanglint van 10 cm.

In totaal heb ik er 4 op voorraad van elke variant 1. Ze kosten 7.50 incl. verzendkosten (brievenbuspost). Interesse? Mail mij dan even.

Variant 1 met een papierbloem.


Variant 2 met gehaakte bloem en knoop.


Variant 3 met grote gehaakte roos.


Variant 4 met gehaakte bloem en zilverkleurig bedelhartje.zondag 6 februari 2011

De drie muskatiers

Deze mobiel met maar liefst 3 matroesjka's, van klein naar groot,
staat geweldig in iedere meisjeskamer. Ze zijn alle drie van zachte
stoffen gemaakt. Alle drie net even anders maar wel duidelijk familie van elkaar.

Een close-up van de kleinste:

Een close-up van haar grotere zus:

In de grootste matroesjka zit een belletje verwerkt.

Nichtje rammelaar

Deze matroesjka kan heerlijk in de wieg of in de kinderwagen.
Ze is zacht en heeft een belletje in haar buikje zodat het een rammelaar is.

De achterkant heeft een ander stofje: zacht groen met een
klein donkerder groen stipje.

Sweet dreams

Deze lieve mobiel is gemaakt van wolvilt en daardoor heerlijk zacht. Ik heb 'm heel persoonlijk gemaakt door de naam van de baby in de bovenste ster te naaien. Beide sterren heb ik voorzien van een belletje. De oren van de olifant zitten aan een kant vast genaaid zodat de oren een beetje kunnen flapperen.

Twins

De onderstaande twee mobiels heb ik voor mijn vriendin haar tweeling
 (jongens) gemaakt:Stoere vissersboot met...

Deze mobiel (92 cm lang) heb ik eigenlijk in opdracht gemaakt voor mijn collega die zwanger is van haar eerste kindje: een zoon. De babykamer wordt stoer met blauw-, grijs- en wittinten. Ik ben benieuwd of deze stoere vissersboot past in het kamertje en in de smaak valt. De mobiel heeft aan de bovenkant een ophanglus. Dus je kunt 'm makkelijk aan de deur, het raam of aan de kast hangen.
De vissersboot heeft twee stoere zeilen. En aan beide kanten van de boot zitten zogenaamde patrijspoorten.Elke vis is voor tweederde gemaakt van wolvilt. Knopen doen dienst als ogen.En aan de bovenkant van elke vis hangt een klein belletje.Aan het einde van de mobiel hangt een heus steentje uit de zee.

Varen, varen over de zee...

Deze mobiel staat zeker leuk op een jongenskamer. Hij is wederom van zacht materiaal gemaakt.Alle onderdelen heb ik opgevuld met kussenvulling. Aan elke vis hangt een klein belletje. En om het geheel compleet te maken heb ik aan het eind van het koord een heuze steen uit de zee gebonden.De mobiel is 92 cm lang.zaterdag 5 februari 2011

(Kind-) vriendelijke kwal

Deze kwal heb ik op verzoek gemaakt. Het was een hele leuke maar ook zeker geen makkelijke klus. Stap voor stap kreeg de kwal zijn vorm. Met een zeester op zijn hoofd, tule en een stoere blauwe stof aan de binnenkant. Diverse tentakels versierd met knoopjes, belletjes en echte schelpen uit de zee... Het resultaat mag er zijn!De kwal is ca. 56 cm lang (incl. tentakels) en circa 18 cm. breed.
Beer

Deze lieve beer is ook al zo zacht. Gemaakt van een oude molton laken! Zijn gezichtje en buikje zijn van wolvilt gemaakt. Heerlijk dus om mee te knuffelen. Elk kindergezicht zal hiervan gaan smilen.Jawel hier ook het vriendinnetje van Beer.Helemaal in meisjes kleuren. Ze is ca. 20 cm groot en 18 cm breed (van oor tot oor).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pin-it